SHGM Call Center: 444 60 01

PPL Sınavları

PPL Sınavları, Genel Müdürlüğümüz tarafından; Hava Hukuku, Hava aracı Genel Bilgisi, Uçuş Performans ve Planlaması, İnsan Performans ve Limitleri, Meteoroloji, Seyrüsefer, Operasyon Usulleri, Uçuş Prensipleri, Haberleşme Usulleri konularında seviye derecelendirmesi ile oluşturulan Soru Bankasından bilgisayar programı aracılığıyla random olarak alınan sorularla, sınavlar Uçuş Eğitim Organizasyonlarında Genel Müdürlüğümüz gözetiminde yapılır. 


Toplam sınav süresi 6 saati geçmeyecek ve en az 120 soru olacaktır. Sınavda geçer not 100 üzerinden 75’tir. Teorik sınavların tümü sınavların başladığı tarihten itibaren 18 aylık sürede tamamlanmış olmalıdır. Bu sonuçlar hususi pilot lisansı almaya esas teşkil etmek üzere 24 ay süre ile geçerli kabul edilir.

Uçuş testi Genel Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş bir kontrol pilotu tarafından yapılır. Aday, Genel Müdürlüğümüzün incelemesi sonucu yetenek testine girmesi uygun görüldükten sonra teste girer. Yetenek testinde başarısız olunmasına müteakip ilave eğitim şartı istenebilir. Testin tüm bölümlerinden iki defa başarısız olunması durumunda, Genel Müdürlüğümüz tarafından belirlenecek ilave eğitim alınacaktır. Girilecek yetenek testleri hususunda sayı kısıtlaması yoktur.

Uçuş Ekibi Lisans Müdürlüğü
Adres Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:128/A 06570 Maltepe / ANKARA
Yetkili  Ramazan DÜZGÜN
Tel (312) 203 60 66
Faks (312) 212 46 84