SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İngilizce Dil Yeterliliği Sınavları Yeni Başvuru Sistemi Hakkında Önemli Duyuru...

18 Eylül 2014

Genel Müdürlüğümüzce düzenlenmekte olan İngilizce Dil Yeterlilik Sınavları Ekim 2014 sınavları itibari ile Pilot Sınav Rezervasyon Sistemi(SRS) üzerinden alınacaktır. Bu nedenle artık Genel Müdürlüğümüze ELP Sınavları için Başvuru Formu gönderilmesine gerek kalmamıştır. Sınavların 13-15 Ekim 2014 tarihleri arasında 3 gün süre ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Başvuru yapacak adayların CPL ya da ATPL düzeyinde lisans sahibi olmaları gerekmekte olup başvurular https://srs.shgm.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Adayların öncelikli olarak, açılacak olan pencereden “Kayıt ol” bölmesini tıklayarak sisteme kayıt olmaları bunun akabinde de sistem üzerinde yer alan “Kredi satın al” bölmesinden sınav ücreti olan 300 TL’yi ödemeleri, “Yeni Rezervasyon” kısmından fotoğraflarını çekip ilgili alanları doldurarak rezervasyonlarını yapmaları gerekmektedir. Başvuru sonunda “Rezervasyon Başarılı” ifadesi görülmelidir.

Başvuru ücretleri kişilerin TC kimlik numaraları ile her aday için ayrı ayrı yatırılmalıdır. Toplu olarak yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir. Bununla birlikte başvurularda kredi kartı kullanılması başvuruların gerçekleşmesi esnasında kolaylık sağlayacaktır.

Adaylar, belirlenen sınav dönemleri dahilinde dolmamış olması şartı ile istedikleri gün ve saati başvuruların son anına kadar seçebilir ve değiştirebilirler.

Sınav rezervasyonları 19.09.2014 Cuma günü gece 23:59’da başlayacak olup 29.09.2014 Pazartesi 23:59 itibarı ile kapanacaktır.

Başvuru esnasında teknik sıkıntı yaşamanız halinde baris.idil@bites.com.tr adresinden Barış İDİL’e ulaşabilirsiniz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.