SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Teorik Bilgi Öğretmen (TBÖ) Adayları Ankara Değerlendirmeleri Duyurusu (9. Duyuru)...

18 Eylül 2014
"Teorik Bilgi Öğretmen Adayları 2014-1 Değerlendirme Programı" (8. Duyuru) adı altında 28 Ağustos 2014 tarihinde Genel Müdürlük İnternet sitemizden duyurduğumuz TBÖ Adayları Değerlendirmelerinin ilk aşaması İstanbul’da (AFA’da) 08.09.2014—13.09.2014 tarihlerinde tamamlanmıştır. Bugün ve yarın (18-19.09.2014) itibariyle de 040 dersi için İstanbul’da (THK TUA İstanbul) değerlendirmeler yürütülmektedir.
22.09.2014 Pazartesi günü başlayacak ve 03/09/2014 günü sona erecek olan Ankara TBÖ Adayı Değerlendirmeleri Genel Müdürlük toplantı salonlarında yürütülecektir. Bu değerlendirmelere ilişkin program aşağıda yer almaktadır.

İstanbul değerlendirmelerinden edindiğimiz tecrübeye göre adaylarımızdan ve komisyon üyelerimizden aşağıdaki hususlara dikkat etmelerini rica ediyoruz:

1) İngilizce yetki almak isteyen adaylarımız sunumlarını İngilizce yapmalıdırlar.

2) Adaylarımızın sunumlarının kabulü için:
a. Sunumlarını veya sunum özetlerini aşağıda adı soyadı ve e-posta adresi verilen komisyon başkanlarına en geç bir (1) gün önceden e-posta yoluyla göndereceklerdir.
b. Başvuru formlarının Genel Müdürlüğe sunumdan en geç 1 gün önce ulaştırılması gerekmektedir.
c. Her yeni ders başvurusu için halihazırdaki tarifeye göre 250,00 TL yatırılması gerekmektedir. Ücret makbuzlarının veya kopyalarının sunumdan önce komisyon başkanlarına iletilmesi sağlanacaktır.
d. Eğiticinin Eğitimi Sertifikası sunumdan önce verilmesi, eğer verilemiyorsa ilgili bulunulan UEO’nun (FTO’nun) ilk yetki denetimine kadar bu belgenin sağlanması gerekmektedir. Mazeret belirtmeksizin bu belgenin temin edilmemesi halinde TBÖ’nün yetkisi iptal edilir ve ilgili UEO için bulgu oluşur.

3) Adaylar ve Komisyon Üyeleri ve Başkanları eğitilecek pilot öğrenciler bakımından Part-FCL (İngiliz İngilizcesi) terminolojisini kullanmaya çaba göstermelidirler. Örneklemek gerekirse Genel Seyrüseferde (General Navigation) course (kurs) yerine track (iz) ve heading (baş) kullanmalıdırlar. Course terimi hem ICAO ek ve dokümanlarında hem de EASA eğitim belgelerinde radyo seyrüsefer amaçlı kullanılmaktadır. Örneğin ILS (Front/Back) Course, VOR Magnetic Course gibi. Ayrıca Mass (Kütle) yerine Weight (Ağırlık) kullanılmamalıdır. Zaten Uçuş Eğitimi Teorik Bilgi Öğretmeni Yetkilendirme Talimatı (SHT-Teorik Bilgi) da bu terminolojiyi özenle kullanmıştır. Ayrıca ders ve sunumlarda kullanılan Türkçe için de özen gösterilmelidir. Örneğin Türkçede personelleri gittikçe yanlış kullanılmaktadır. Personel dilimizde çoğuldur.

Bu açıkladığımız hususlar öğrencilerde kavram kargaşası yaratabilmektedir.

4) Adaylarımızın, sunumları sırasında sınıf eğitim teknikleri, iletişim konusunda özenli davranacaklarına inanıyoruz.

5) Adaylarımız, sunumları için gerekecek araç-gereçlerini, örneğin, dizüstü bilgisayar, protractor, harita, kitap, kalem, kâğıt vb’lerini kendileri sağlamalıdırlar.
 
Tüm adaylarımıza ve komisyon görevlilerine başarılar dileriz.



 Komisyon Başkanları İletişim Bilgileri:
K. Nazım SEÇKİN (SHGM) 0312-203 6082 - 0533 366 5140
nazim.seckin(at)shgm.gov.tr
Cavidan KIRAN (SHGM) 0312-203 6196
cavidan.kiran(at)shgm.gov.tr
Ramazan DÜZGÜN (SHGM) 0312-203 6066
ramazan.duzgun(at)shgm.gov.tr