SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Tamir ve Modifikasyon Uygulamaları Hakkında...

9 Ekim 2014
Bilindiği üzere, Sürekli Uçuşa Elverişlilik Yönetimi Kuruluşlarının (SYK) sorumlulukları altında bulunan hava araçlarına uygulanacakları her türlü modifikasyon ve tamirler için karşılamakla yükümlü oldukları gereklilikler Sürekli Uçuşa Elverişlilik ve Bakım Sorumluluğu Talimatı (SHT-M), Madde 11, Tablo 6 ile belirlenmiştir.

Bu kapsamda uygulanacak işlemlerin takip ve kontrolünün yapılmasına yönelik Uçuşa Elverişlilik Daire Başkanlığınca Ek’te taslakları yer alan SHGM Form 222 Talep Formu ve SHGM Form 223 Tanımlama Kriterleri Formu hazırlanmıştır.

Söz konusu formların kullanılmaya başlamadan önce iyileştirilmesine yönelik sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınması uygun görülmüş olup yetkili işletme temsilcilerinin önerilerini 16 Ekim 2014 tarihine kadar mustafa.erdogan(at)shgm.gov.tr adresine iletmesi beklenmektedir.

Sektör temsilcilerimizin görüşleri neticesinde son hali verilecek formlar internet sitemiz aracılığı paylaşılacak olup İşletmelerimizin 03 Kasım 2014 tarihinden itibaren uygulamayı planladıkları tüm modifikasyon ve tamirler için ilgili formları kullanması zorunlu kılınacaktır.