SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Sivil Havacılık Alanında Öğrenci Stajları Hakkında Önemli Duyuru

9 Aralık 2014
Genel Müdürlüğümüz ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 7 Kasım 2012 de imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, sivil havacılık alanında yükseköğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin staj yerleştirmeleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda 2013 yılında 2341 ve 2014 yılında 2323 öğrencimizin staj yerleştirmesi yapılmıştır.

Önümüzdeki dönemlerde de staj yerleştirmeleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılmaya devam edilecek olup, staj yerleştirmeleri protokol çerçevesinde oluşturulan Sivil Havacılık Komisyonu’nun faaliyetleri kapsamında Anadolu Üniversitesi tarafından geliştirilen yazılım üzerinden yapılacaktır. Üniversitelerimiz ve işletmelerimiz, önümüzdeki dönemlerde münferit staj yerleştirmesi yapmayacaklardır.

Yazılımın ön tanıtımı, 12 Eylül tarihli Sivil Havacılık Komisyonu Beşinci Toplantısı’nda Proje Yürütücüsü Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Savaş S. ATEŞ tarafından yapılmıştır. Toplantıda yapılan sunuma aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. (5inci toplantı başlığı altında bulabilirsiniz.)

Şubat 2015’te üç farklı ilde iki ayrı günde toplam dört oturum eğitim düzenlenecektir. Sabah oturumlarında işletmelere, öğleden sonra oturumlarında üniversitelere sunum yapılacaktır. İşletme ve üniversitelerin staj sorumlularının, eğitimlerin bir oturumuna katılmaları yeterli olacaktır.

Staj yerleştirmesi ve yazılımın kullanımı süreci aşağıdaki takvime uygun olarak ilerleyecektir

Staj Yazılımı ile ilgili Sn. Yrd. Doç. Dr. Savaş ATEŞ tarafından yapılan sunum için tıklayınız...