SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İngilizce Dil Yeterlilik Sınavları Hizmet Sağlayıcı Yetkilendirme..

20 Ocak 2015
Genel Müdürlüğümüzce 21.05.2013 tarihinde yayınlanmış olan SHT-1L HS Dil Yeterliliği Hizmet Sağlayıcısı Talimatı gereğince Hizmet Sağlayıcı olarak yetkilendirilmek üzere Genel Müdürlüğümüze başvurmuş olan Özyeğin Üniversitesi ve Türk Hava Yolları A.O’nun gerçekleştirilen denetleme ve değerlendirmeler sonucunda bahsi geçen Talimat gereklilikleri kapsamda yetkilendirilmeleri uygun görülmüştür. Bununla birlikte, Dil Yeterliliği Sınavları Genel Müdürlüğümüzde de uygulanmaya devam edecektir.

Bundan böyle adaylar şahsi tercihlerine göre Genel Müdürlüğümüzün halihazırda uygulamakta olduğu sınavlara veya Özyeğin Üniversitesi ile Türk Hava Yolları A.O’nun kendi takvimleri doğrultusunda uygulayacakları sınavlara girebilecek, bu kapsamda edinecekleri dil yeterlilik sınav sonuçlarını lisanslarına işletebileceklerdir.

Özyeğin Üniversitesi’nin sınav programı ve uygulama şekli ile ilgili tüm bilgilere http://ozyegin.edu.tr/AKADEMIK-PROGRAMLAR/Sivil-Havacilik-Yuksekokulu/Aviation-English-Test adresinden erişilebilinmekte olup sınavlar için ilk oturum 25-27 Şubat 2015 tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi’nin “Nişantepe Mah. Orman Sok.34794 Çekmeköy / İstanbul” adresinde gerçekleştirilecektir. Özyeğin Üniversitesi sınav başvuru şekli ve diğer sorularınız için 0216 564 90 00 numaralı telefon ve aviation.testcenter@ozyegin.edu.tr adresinden Özyeğin Üniversitesi Test Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

THY A.O. bünyesinde gerçekleştirilecek olan sınavlar ise “Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Mh. 34149 Bakırköy/İstanbul” adresinde yürütülecek olup 0212 463 63 63 numaralı telefon ve relta@thy.com adresinden THY A.O. Sınav Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

Sınavlar için CPL veya ATPL düzeyinde lisans sahibi olma şartı devam etmektedir. Bu seviyede lisansı olmadığı halde sınav başvurusu yapan adaylar için para iadesi yapılmayacaktır.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.