SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımız için duyuru…

27 Şubat 2015
Dışişleri Bakanlığından alınan 18.02.2015 tarih ve 7496568 sayılı yazı kapsamında Schengen Vize Yönetmeliğine ilişkin kurallar aşağıdaki gibidir;

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve AB’ye üye olmaya İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein de Schengen bölgesine dahildir.

Schengen Vize Yönetmeliğİ uyarınca, Schengen vizesi ilk defa kullanılırken vizenin alındığı ülkeye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin, İtalya’nın Temsilciliklerinden alınan vize ile önce İtalya’ya giriş yapılması gerekmektedir. Bu çerçevede, Schengen bölgesine seyahat edecek vatandaşlarımızın vizelerini ilk giriş yapacakları ülkenin temsilciliğinden almaları hususu önem taşımaktadır.

Ayrıca Schengen ülkeleri SIS adı verilen Schengen Information System veri tabanından yaralanılmakta olup, bu veri bankasında Schengen ülkelerine girmesi gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere  çeşitli bilgiler yer almaktadır ve üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır.