SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Kriz Anında Yolcu, Ekip ve Kargo Bilgilerine Erişim Hakkında Genelge Yayımlanmıştır…

25 Kasım 2015
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından Kriz Anında Yolcu Bilgilerine Erişimin sağlanması amacıyla genelge yayımlanmıştır.

Bu çerçevede havayolu işletmelerinin uçak kaçırma, bomba ihbarı, kaza, olay, ciddi politik problemler ve terörizm gibi olası bir kriz anında; yolcu, ekip ve kargo bilgilerine Genel Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda hızlı bir şekilde erişim sağlanabilmesi gerekmektedir.

Havayolu işletmelerinin, Genel Müdürlüğümüzün talebi halinde Genelge Ek’inde yer alan “Kriz Durumunda Bilgilendirme Form”nun doldurularak uodops(at)shgm.gov.tr e-posta adresine en geç 1 (bir) saat içerisinde göndermesi gerekmektedir.

Form ile birlikte, yolcu taşımacılığı yapan işletmelerde yolcu listesi; iç hat uçuşlarda hava aracında bulunan yolcuların isimlerinin, cinsiyet (erkek, kadın, çocuk) bilgisinin, dış hat uçuşlarda ise bu bilgilere ilaveten yolcuların uyruk bilgisini içeren listeler de gönderilecektir.

Havayolu işletmelerinin bu genelge kapsamında tüm tedbirleri alınması ve bu usule ilişkin ilgili el kitabında gerekli düzenlemeleri yapması gerekmekte olup, 01.12.2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.