SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Balon Uçuşlarını Teşvik Genelgesi Yayımlanmıştır…

26 Kasım 2015
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Kapadokya Bölgesi’nin yanı sıra ülkemizin farklı bölgelerinde de balon uçuşlarının yapılabilmesi amacıyla “Balon Uçuşlarını Teşvik Genelgesi” yayımlanmıştır.
Kapadokya bölgesindeki uçuşların yoğun olması ve uçuş emniyeti açısından ilave kapasite artışı yapılamaması nedeniyle balon uçuşlarının ülke geneline yayılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede balon işletmelerine teşvik edilen bölgelerde, uçuşlarını geliştirmesi için 3 yıl süre verilecek ve bu süre boyunca aynı bölgede farklı bir balon işletmesine uçuş izni verilmeyecektir.

Teşvik verilen Balon işletmesi, hava şartlarının elverdiği nispette yaz döneminde haftalık 2, kış döneminde ise haftalık en az 1 uçuş gerçekleştirmek durumundadır. Genelge kapsamında SHGM’den izin alan balon işletmelerinin 3 ay içinde uçuşlara başlaması gerekmektedir.

Balon uçuş teşvik talepleri aşağıda yer alan form kullanılmak suretiyle yapılacak olup, aynı bölge için birden fazla müracaat olması halinde başvuru sırası dikkate alınmak suretiyle izinlendirme yapılacaktır.


Balon İşletmelerine önemle duyurulur.