SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

2015-2016 yaz dönemi staj yerleştirmeleri yapıldı…

17 Mayıs 2016
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından Yükseköğretim kurumlarında havacılık branşlarında okuyan öğrencilerin 2015-2016 yaz dönemi staj yerleştirmelerini tamamlanmıştır.

2015-2016 yaz dönemi için üniversitelerin havacılık bölümlerinde öğretim gören toplam 2 bin 796 öğrenciye havacılık işletmelerinde staj imkanı sağlanmıştır. Stajyer kontenjan atamaları, SHGM ve YÖK’ün 1 Mart 2016 tarihinde yaptığı toplantıda belirlenen kriterler çerçevesinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilmiştir.

İlk aşamada; okulun yetkisi, kuruluş yılı, Sivil Havacılık Komisyonu kararları uygulama durumu, çalışmalara nitelikli katkı, bölümlerin öğrenci sayısı azlığı gibi kriterlere göre Yükseköğretim Kurumları değerlendirilerek okulların öğrenci kontenjanları belirlenmiştir.

İkinci aşamada ise öğrencilerin not ortalaması ve mezuniyete yakınlık kriterleri esas alınarak başvurular alınacak öğrenci sayısına göre sıralama ve dağılım bilgisayar sistemi üzerinden otomatik yapılmıştır.

5629 öğrenci staj yapmak için sisteme kaydedilmiş, fakat (sektörümüz tüm imkanlarını zorlayarak verebildiği kapasite kadar) 2796 kişi yukarıdaki kriterlere göre otomatik olarak atanmıştır.

Staj yerleştirme işlemleri bitmiştir. Gelecek yıllarda da öğrencilerimizin stajlara yerleşebilmesi için okullarının SHGM’den yetkili olması ve öğrencilerimizin de not ortalamalarını yüksek tutmalarında fayda görülmektedir.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.