SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

CNS Olay Raporlama Hakkında...

24 Ağustos 2016
Genel Müdürlüğümüz internet sitesinden 01 Eylül 2016 tarihi itibariyle Haberleşme, Seyrüsefer ve Gözetim (CNS) cihazlarına ilişkin aksaklık ve olaylara ilişkin gönüllü raporlamada bulunulabilecektir.

Bu uygulamanın amacı Pilotlar, Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli (ATSEP) ve Hava Trafik Kontrolörleri tarafından fark edilen herhangi bir CNS sisteminin emniyet eksikliği ile olabilecek aksaklık ve olayın zamanında bilgisayar ve özellikle mobil cihazlar (cep telefonu, tablet) ile de kolaylıkla Genel Müdürlüğümüze raporlanması ve sistemlerin takibinin sağlanarak uçuş emniyetini riske eden faktörlerin elemine edilmesini sağlamaktır.

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzce gönüllü raporlamada gizlilik esası gereğince raporlayan kişinin kimliği gizli tutularak, Emniyet Yönetim Sisteminin amacı çerçevesinde kişiler yerine sistem bazında değerlendirmelere gidilebilecektir.

Söz konusu sisteme Genel Müdürlüğümüz internet sitesi üzerinden Gönüllü Raporlama - CNS Raporlama ekranından ulaşılabilmekte olup, raporlama mobil cihazlar (cep telefonu, tablet) üzerinden de kolaylıkla yapılabilecektir.

Bu konuda kurum/kuruluşlara gönderilen resmi yazı ile sisteme ilişkin kullanım kılavuzu aşağıda yer almaktadır.