SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Vatandaşlarımızın Kazakistan’a Girişlerinde Kayıt Yaptırması Hakkında

9 Şubat 2017
Kazakistan Makamlarından Astana büyükelçiliğimize iletilen nota uyarınca, Vatandaşlarımızın Kazakistan’a girişten itibaren 5 gün içinde emniyet makamlarına bildirim ve kayıt yapma zorunluluğuna tabi tutuldukları ve Türkiye ile Kazakistan arasında imzalanmış bulunan vize muafiyeti anlaşması çerçevesinde vatandaşlarımız 30 günü aşmayan seyahatleri için Kazakistan’a vizesiz olarak girebileceği belirtilmiştir.

Kazakistan’da daha uzun süreyle ikamet etmek isteyen vatandaşlarımızın bulundukları ülkedeki Kazakistan temsilciliğine giderek amacına uygun vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Ülkemizin yanısıra diğer bazı ülkelerin vatandaşları 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren Kazakistan'da 30 (otuz) gün süreyle vizesiz bulunabilmekte ve vatandaşlarımızın pasaportlarının kayıt işlemleri Kazakistan'a girişleri sırasında 30 gün geçerli olacak şekilde sınırda yapılmaktadır.

Vatandaşlarımızın yürürlükteki vize rejimi uyarınca Kazakistan'a 30 günü aşan seyahatlerinde önceden Kazakistan temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.