SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Yetkili Denetim Kuruluşları Yönetmeliği’nde Değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik Taslağı, sektörümüzün görüşüne sunulmuştur

22 Şubat 2017
Bilindiği üzere, sektörümüzün ihtiyaç duyduğu düzenleme ve denetim alanlarına katkı sağlaması amacıyla Genel Müdürlüğümüz görev alanına giren bazı konularda denetim yapmak üzere sivil havacılık kuruluşlarının yetkilendirilmesini düzenleyen Sivil Havacılık İşletmeleri Yetkili Denetim Kuruluşları Yönetmeliği (SHY-YDK) 05/04/2012 tarihinde yayınlanmıştır.

Bununla birlikte; uzmanlık, teknik gözetim, sertifikasyon ve müşavirlik hizmeti gerektiren konuların, hem Genel Müdürlüğümüz hem de sektörümüz tarafından belirli standartlar çerçevesinde yürütülmesi amacıyla ilgili yönetmelikte Teknik Gözetim, Sertifikasyon ve Müşavirlik Kuruluşlarını yetkilendirme konularını da içerecek bir değişiklik öngörülmüştür.

Bu değişiklikleri içeren Taslak Yönetmelik aşağıda sunulmuş olup, sektörümüzün öneri ve katkılarıyla nihai şeklinin verilmesi planlanmaktadır.

Yönetmelik ile ilgili görüşlerinizi 03.03.2017 tarihine kadar “Görüş Bildirme Formu”nu doldurmak suretiyle mevzuat(at)shgm.gov.tr adresine iletebilirsiniz.



Havacılık sektörümüze duyurulur.