SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği yayımlanmıştır…

3 Mayıs 2017
Sivil hava ulaşımına açık heliportların yapımı ve işletimi ile ilgili heliportların yapımcılarını ve işletmecilerini, heliport kullanıcılarını, heliport yöneticilerini, acil iniş alanı ve/veya heliport ile ilgili görüş verecek kamu kurum ve kuruluşlarını ve acil iniş alanı yapmak ve/veya işletmek isteyen kamu kurum ve kuruluşlarının uyması gereken usul ve esasları belirleyen Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği 3 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yapım izni ve ruhsatlandırma gerekliliklerini, Heliport emniyet standartlarını, Acil iniş alanlarının gereklilikleri, havaalanlarında yapılan kalkış ve inişleri, başvuruların yapılması, incelenmesi gibi esasları düzenleyen yönetmelik ile 3/1/2009 tarihli Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği (SHY-14B) yürürlükten kaldırılmıştır.

Daha önce Genel Müdürlüğümüz tarafından verilen heliport yapım izni ya da heliport işletme ruhsatları, geçerlilik tarihine kadar devam edecektir. Bununla birlikte ruhsat geçerlilikleri halihazırda devam eden heliport işletmecilerinin, bu yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinden itibaren  en geç 6 ay içerisinde 15. Maddede belirtilen Heliport yöneticisi tayini ve nitelikleri ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmesi gerekmektedir. Geçerlilik tarihinden sonra ise mevzuatta yer alan hükümler uygulanacaktır.
 


İlgililere önemle duyurulur.