SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Filistin Vatandaşları, E-Vize Sistemine Dahil Edilmiştir…

9 Ekim 2017
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün 30.09.2017 tarihli ve E.42352 sayılı yazısıyla 01.10.2017 tarihinden itibaren Filistin Vatandaşlarının E-Vize uygulaması kapsamına alındıkları bildirilmiştir.
 
Söz konusu yazıda; Schengen, ABD, İngiltere ve İrlanda’nın geçerli vizesi veya ikamet iznine sahip Filistin Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ve ekte örneği gönderilen İsrail makamlarınca Filistinlilere düzenlenen seyahat belgesi hamillerinin e-vize uygulamasından yararlanacağı ve seyahat belgelerinin geçerlilik süresinin ülkemize girişten itibaren en az 6 ay olacağı belirtilmiştir.
 
Ayrıca, anılan ülke vatandaşlarının THY, Pegasus, Onur Air veya Atlasglobal Havayollarıyla seyahat etmeleri kaydıyla 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli e-vizeyle turizm veya ticari amaçlı seyahatlerinde tüm havalimanı hudut kapılarımızdan ülkemize giriş yapabilecekleri bildirilmiştir. 
 
Yer hizmeti kuruluşları ile uçak özel güvenlik hizmet ve denetimi yapan kuruluşların bilgilendirilmesini teminen ilan olunmuştur.