SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Zambiya E-Vize Uygulaması Hakkında

28 Mayıs 2018
Dışişleri Bakanlığımızdan alınan yazı ile Zambiya'da e-vize uygulamasının 2016 yılından itibaren uygulandığı bildirilerek; vize ücretlerinin sınır kapılarında ödenmesi koşuluyla vatandaşlarımızın vize alabildikleri, kısa süre önce yapılan değişiklikle beraber https://evisa.zambiaimmigration.gov.zm/#/application adresi üzerinden çalışma vizeleri dışında diğer vize türleri için e-vize başvurularını yapabilme ve vize ücretini çevrimiçi ödeme sistemi üzerinden kredi kartıyla ödemelerinin mümkün olduğu ve vatandaşlarımızın olabilecek sahtekarlıklara karşı belirtilen web adresi dışındaki adreslerden başvuru yapmamaları gerektiği kaydedilmektedir.

Yazıda, e-vize başvurusunun yapılmasını takiben üç ila beş gün içinde başvuru esnasında ibraz edilen e-mail adresine vize başvurusunun değerlendirme sonucuna ilişkin bir e-mail gönderildiği, değerlendirmenin olumlu olması halinde onay belgesinin bir kopyasının sınır kapılarındaki yetkililere ibraz edilmesi ve onay belgesinde kayıtlı onay tarihinden itibaren 90 gün içerisinde Zambiya'ya giriş yapılması gerektiği bildirilmektedir.

Aşağıda kayıtlı vize türleri ve ücretleri bildirilmektedir.

1.Tek giriş vizesi: 50 ABD Doları (İş amaçlı seyahatlerde 30 güne, ziyaret amaçlı
seyahatlerde 90 güne kadar kalma izni vermektedir.)

2.Çift giriş vizesi: 80 ABD Doları (İş amaçlı seyahatlerde 30 güne, ziyaret amaçlı
seyahatlerde 90 güne kadar kalma izni vermektedir.)

3.Çok girişli vize: 80 ABD Doları (İş amaçlı seyahatlerde 30 güne, ziyaret amaçlı
seyahatlerde 90 güne kadar kalma izni vermektedir.)

4.Transit vize: 50 ABD Doları (7 gün içinde sınırsız kullanım hakkı sağlamaktadır.)

5.Turist vizesi: 50 ABD Doları (Ziyaretçilere Zambiya ve Zimbabve'de kalmak şartıyla 30 gün boyunca her iki ülkeye çoklu giriş hakkı sağlamaktadır. Kazangula sınır kapısı kullanılmak şartıyla Bostvana' ya günübirlik ziyaret şansı da tanımaktadır. )

6.Günübirlik vize: 20 ABD Doları (24 saat geçerli olup, giriş yapılan sınır kapısından çıkış yapılması şartı vardır.)
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.