SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

El Kitabı İnceleme ve Onay İşlemleri Genelgesi yayımlanmıştır.

13 Haziran 2018
Genel Müdürlüğümüzce yetkilendirilmiş işleticiler/organizasyonlar tarafından gerçekleştirilmekte olan faaliyetler için ulusal ve/veya uluslararası mevzuat gereği hazırlanan el kitaplarının incelenmesi, kabul edilmesi, onaylanması veya reddedilmesi süreçlerinin elektronik bir sistem aracılığıyla daha etkin ve verimli bir şekilde tamamlanması adına El Kitabı İnceleme ve Onay İşlemleri Genelgesi yayımlanmıştır.
 
SHY-6A, SHY-UHU, SHT-OPS, SHT-FTL, SHT-ORA, SHT-ÇHHA ve SHT-1L-HS mevzuatları gereği hazırlanması gereken ve Genelge Ek’ inde listelenen el kitaplarına ilişkin inceleme ve onay işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi için Genel Müdürlüğümüz tarafından “El Kitabı İnceleme ve Onay İşlemleri Otomasyon Sistemi” hazırlanmıştır.
 
Başvuru kapsamındaki el kitabına ilişkin tüm başlıklar olumlu değerlendirildikten sonra ilgili el kitabı sorumlusu tarafından sistem kullanılarak bir onay sertifikası hazırlanacak, elektronik imza kullanılarak imzalanan sertifikalara kullanıcılar tarafından sistem üzerinden erişim sağlanabilecek olup, akabinde herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Ancak, elektronik imza kullanılarak imzalanmayan sertifikalar ise ıslak imzalı olarak resmi bir yazı ile işleticiye/organizasyona iletilecektir.
 
Bununla birlikte, işletici/organizasyon tarafından Genel Müdürlüğümüze sunulacak ilk ve revizyon başvurularının bu sistem kullanılarak yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
İlgililere duyurulur.