SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türk Sivil Havacılık Akademisi, Aralık ayında yeni dönemdeki eğitimlerine başlıyor…

8 Kasım 2019
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılında hizmete açılan ve bir yıldır havacılık eğitimleri, sınavları ve çalıştaylarına ev sahipliği yapan Türk Sivil Havacılık Akademisi(TSHA) yeni dönem eğitimlerine Aralık 2019 itibariyle başlıyor.
 
Bir yıllık süreçte tesisleşme ve organizasyonel yapılanmasını da tamamlayan Akademide havacılık emniyeti ve güvenliği başta olmak üzere sivil havacılık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda alanında uzman eğitmenler tarafından birçok alanda uluslararası standartlarda eğitimler verilecektir. Bu kapsamda; 2019 yılı Aralık ayı kurs takvimi Ek-1’de sunulmakta olup, söz konusu eğitimlere Kurum/Kuruluşunuzdan katılması planlanan personelin Genel Müdürlüğümüze başvuruda bulunması gerekmektedir. TSHA Aralık 2019 eğitim programı, eğitim içerikleri, açıklamalar ve eğitimlere ilişkin ödeme bilgileri Ek-2’de yer almakta olup, eğitimlere katılım sağlaması düşünülen personelin belirtilen açıklamalar doğrultusunda başvuru yapmaları gerekmektedir.
 
Kontenjan sınırı bulunan ve başvuru sırasına göre katılımcıların belirleneceği eğitimlerle ilgili olarak sektör kuruluşlarımız ve ilgili diğer tüm kurum/kuruluşlar tarafından personellerine gerekli duyurunun yapılması önem arz etmektedir.
 
Ulusal ve uluslararası alanda sivil havacılığın eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde bölgesel bir eğitim merkezi olma hedefiyle İstanbul Atatürk Havalimanı yanında 23 bin metrekarelik modern bir kampüste faaliyet gösteren TSHA; Türkiye'de ve bölgede geleceğin yetkin havacılık profesyonellerinin yetiştirilmesine katkıda bulunarak, sivil havacılığın emniyet, güvenlik ve sürdürülebilirlik temelinde büyümesine destek olmayı de hedeflemektedir. TSHA ile ilgili detaylı bilgi almak ve eğitimlerle ilgili diğer sorularınız için  TSHA@shgm.gov.tr  adresinden iletişime geçebilirsiniz.