SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Engelsiz ve Yeşil Kuruluş sayısında büyük artış…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen "Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında sertifika almaya hak kazanan işletme sayısı 34'e ulaşırken, “Yeşil Havaalanları Projesi” çerçevesinde verilen sertifika sayısı da 61’e yükseldi.

Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Havaalanı Projesi kapsamında, 4 işletmeye daha Engelsiz Kuruluş sertifikası verildi.

DHMİ Genel Müdürlüğü projede bertilen gereklilikleri yerine getirerek Milas Bodrum, Samsun Çarşamba ve Amasya Merzifon Havaalanları için sertifika almaya hak kazanırken, Sunexpress Havayolları (Güneş Ekspres Havacılık A.Ş.) da Antalya Havalimanı için Engelsiz Havaalanı Kuruluşu sertifikası aldı.

Yeşil Havaalanları Projesi kapsamında ise, DHMİ Genel Müdürlüğü’nün 11, Havaalanları Yer hizmetleri A.Ş.’nin 2, THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş.’nin 9, Gözen Havacılık ve Ticaret A.Ş.’nin 4, Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin 3 farklı havaalanındaki yetkilendirilmeleri ile birlikte Yeşil Kuruluş Sertifikası alan işletme sayısı 61’e ulaştı.

SHGM’nin Engelsiz Havaalanları Projesiyle ilgili başvuruda bulunulan diğer havaalanları ile ilgili inceleme ve değerlendirme çalışmalarına da tüm hızıyla devam ederken, TSE ile işbirliği içinde yürütülen Yeşil Havaalanları Projesi kapsamında da başvuruların artarak devam edeceği öngörülüyor.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…