SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Lübnan’a uçak seferlerinin artışı için yeni anlaşma…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, Lübnanlı meslektaşlarıyla 20-21 Mayıs 2014 tarihlerinde Beyrut’ta bir araya gelerek yeni bir havacılık anlaşmasına imza attı.

Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve Lübnan Sivil Havacılık Genel Müdürü Daniel El HAIBY başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, Lübnan ile 5 yıl önce imzalanan anlaşma, gelişen sivil havacılığın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde revizyona tabi tutuldu.

Müzakereler sonunda imzalanan yeni mutabakat zaptına göre; İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Beyrut Refik Hariri Havalimanı’na olan uçuşların Kod Paylaşım Anlaşması yapılmak suretiyle haftalık 7 frekans arttırılması kararı alınırken, Türkiye’deki yeni noktalardan Beyrut’a karşılıklı sefer düzenlenmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Bu kapsamda, Antalya ve Mardin’den Beyrut’a yeni seferler başlatılması konusunda mutabakata varılırken, Türk taşıyıcıların İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ve Adana’dan düzenledikleri seferlerin de arttırılabileceği konusunda da mutabakata varıldı.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.