SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdürümüzün 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü Mesajı...

7 Aralık 2014

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ICAO’nun bu yıl, 70. Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyoruz. Bu vesile ile öncelikle, tüm sivil havacılık çalışanlarını en içten duygularla selamlıyor ve 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Gününüzü kutluyorum.

Havacılıktaki büyümenin, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden ödün vermeden, mevcut havacılık standartlarının geliştirilmesi ve çevreye duyarlı ortak bir havacılık sisteminin kurulması hedefiyle çalışmalarını yürüten ICAO’yu da kutlayarak, başarılarının devamını diliyorum.

ICAO’ya üye tüm ülkelerin havacılık faaliyetlerinde en iyi standartları yakalaması küresel havacılık faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin Bölgesel Havacılık Politikası’ndan Kıtalararası Havacılığa uzanan başarı hikayesi ile dünyanın ilgi odağı haline gelmesinde ICAO standartlarının uygulanması konusunda gösterilen gayretin payı büyüktür.

Ülkemiz, havacılıkta gerek büyüme rakamları ile gerekse de uluslararası standartların uygulanmasıyla hizmet ve emniyet kalitesinin her geçen gün arttığı bir sektör haline gelmiştir.

Türk sivil havacılık faaliyetlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüzün, uluslararası havacılık mevzuatlara uyum ve emniyet yönetim sistemi alanındaki çalışmalara verdiği önceliğin ardında, sürdürülebilir sağlıklı bir büyümenin sağlanması yatmaktadır.

Sektördeki tüm aktörlerin gelişim süreçlerinin birbirleri ile etkileşim içinde ve bütünleşik bir program dahilinde gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan düzenlemeler neticesinde sivil havacılığımız, istikrarlı bir gelişim çizgisi yakalamıştır. Bunun en güzel örneklerinden biri de, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu gibi teknolojik alanlarda yapılan büyük hamlede gözlenmektedir.

Bu nedenle Genel Müdürlüğümüz tarafından bu yıl Uluslararası Sivil havacılık Günü kutlamaları kapsamında, “Hava Aracı ve/veya Parçası İmalatı ve Sertifikasyonu” konulu bir konferans düzenlenmektedir. Türkiye'nin 2023 yılı sivil havacılık hedeflerinden biri olan "Yerli Hava aracı ve/veya parçasının üretilmesi ve sertifikasyon kabiliyetinin kazanılması" hedefi doğrultusunda, ilgili kurumlar ile imalat ve sertifikasyon alanında faaliyet gösteren işletmelerin katılımı ile gerçekleştireceğimiz bu konferansın karşılıklı bilgi ve görüş alışverişi ile sivil havacılığımıza önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.

Güvenli, emniyetli ve sürdürülebilir sivil havacılık anlayışımızdan taviz vermeden işbirliği ve eşgüdüm içinde çalışmalarımıza devam etmeyi diliyor, sivil havacılığımızın ilerlemesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor ve 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Gününüzü en samimi dileklerimle kutluyorum.

Saygılarımla,

Bilal EKŞİ
Sivil Havacılık Genel Müdürü