SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye-Tacikistan arasındaki uçuşlar için yeni anlaşma…

30 Mart 2015
Türkiye ve Tacikistan arasındaki Anlaşma ile; İstanbul-Duşanbe hattında haftalık 3 frekans olan uçuşların 4’e çıkarılması ve İstanbul-Hocent hattında haftada 1 frekans karşılıklı uçuş hakkı konusunda mutabakat sağlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Tacikistan Sivil Havacılığı arasında 27 Mart 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen müzakereler sonucunda mutabakat zaptı imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ ve Tacik Sivil Havacılık Başkanı Anvar NUROV başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, daha önce karşılıklı eşit ve adilane paylaşım ilkesi çerçevesinde gerçekleştirilen uçuşların frekans sayıları karara bağlanarak, mevcut anlaşma revize edildi.

İmzalanan mutabakat zaptı ile; İstanbul-Duşanbe hattındaki haftalık 3 frekanslık uçuşlar kayıt altına alınmıştır. Ayrıca, İstanbul-Duşanbe hattında 4. Frekansın karşılıklı olarak tahsis edilmesi halinde İstanbul-Hocent hattında haftalık 1 frekanslık uçuş hakkının da karşılıklı olarak tanınması karara bağlandı.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.