SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Yunanistan ile uçuşları arttıracak anlaşma imzalandı…

1 Nisan 2015
Türkiye ve Yunanistan arasında yapılan havacılık müzakerelerinde; iki ülke arasındaki uçuşların arttırılmasına ve mevcut uçuş noktalarına ilave olarak Trabzon, Antalya ve Nevşehir çıkışlı uçuşların düzenlemesine karar verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Yunanistan Sivil Havacılığı arasında 30-31 Mart 2015 tarihinde Atina’da gerçekleştirilen müzakereler sonucunda mutabakat zaptı imzalandı.

Mutabakat zaptına göre; daha önceki anlaşmada haftalık 31 olan frekans sayısının 52 frekansa çıkarılması kararı alındı. Ayrıca, Türk taşıyıcılar için hat çizelgesinde yer alan Ankara, İstanbul, İzmir çıkış noktalarına Trabzon, Antalya ve Nevşehir/Kapadokya noktalarının ilave edilmesi ve kod paylaşımı konusunda anlaşma sağlandı.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ve Yunan Sivil Havacılık Başkanı Dimitrios N. KOUKIS başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, Yunan taşıyıcılarına iki slot tahsis edilebilmesi hususu da imza altına alındı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.