SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Engelsiz ve Yeşil Kuruluş Sayısı Artıyor

12 Ekim 2015
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen "Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında sertifika almaya hak kazanan işletme sayısı 64’e ulaşırken, “Yeşil Havaalanları Projesi” çerçevesinde verilen sertifika sayısı da 76’ya yükseldi.

Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Havaalanı Projesi kapsamında, 2 işletmeye daha Engelsiz Kuruluş sertifikası verildi.DHMİ Genel Müdürlüğü projede bertilen gereklilikleri yerine getirerek Iğdır Havalimanı için sertifika almaya hak kazanırken, Havaalanları Yer hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) de Gazipaşa Havalimanı için Engelsiz Havaalanı Kuruluşu sertifikası aldı.

Yeşil Havaalanları Projesi kapsamında ise, Havaalanları Yer hizmetleri A.Ş.’nin 5 havalimanındaki yeşil kuruluş sertifikasının kapsamı genişletilerek yenilendi. Ayrıca, Esenboğa ve Atatürk Havalimanları için de HAVAŞ’ın yeni yetkilendirilmesi ile birlikte Yeşil Kuruluş Sertifikası alan işletme sayısı 76’ya ulaştı.

SHGM’nin Engelsiz Havaalanları Projesiyle ilgili başvuruda bulunulan diğer havaalanları ile ilgili inceleme ve değerlendirme çalışmalarına da tüm hızıyla devam ederken, TSE ile işbirliği içinde yürütülen Yeşil Havaalanları Projesi kapsamında da yeni başvurular ve mevcut yetkilerin yenilenmesi devam ediyor.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…