SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye, ICAN2015 kapsamında 36 ülke ile ikili havacılık anlaşması imzaladı….

24 Ekim 2015

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’nin ev sahipliğinde 19-23 Ekim 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen ICAN'15 etkinliği kapsamında; Türkiye, toplam 36 ülke ile ikili havacılık ulaştırma anlaşması imzaladı.

Dünya Sivil Havacılık Örgütü(ICAO)’nun bu yıl sekizincisi düzenlenen Havacılık Müzakereleri Etkinliği, 95 ülkenin katılımında bugüne kadar gerçekleştirilmiş en yüksek katılımlı ICAN etkinliği oldu. Türkiye, bu etkinlik kapsamında toplam 52 ülke ile ikili görüşme gerçekleştirirken, bunların 36’sı ile ikili havacılık anlaşması imzaladı.

Mevcut anlaşmaların frekans artışı ve yeni sefer noktalarını ilave edecek şekilde revize edildiği bu anlaşmalar sonucunda ülkemiz, yaptığı 36 anlaşma ile 300’ün üzerinde haftalık ilave sefer artışı ve 25’i aşkın yeni sefer noktası hakkı elde etmiştir. İlave kazanılan sefer hakları ile ülkemiz ekonomisine yaklaşık 600 milyon dolarlık bir katkı sağlanmış olacaktır.

Konferansa katılan diğer ICAO üyesi ülkeler arasında 600’e yakın ikili havacılık müzakeresi yapılmış ve güncellenerek yeniden imza altına alınan anlaşmalar neticesinde; ülkelerin yurtdışı uçuş ağlarının genişlemesine ve yeni hatlarda seferler düzenlenmesine imkan sağlanmıştır.

ICAO üyesi toplam 95 ülke sivil havacılık otoritesinin yanısıra 8 uluslararası organizsayon ve 60 şirketin katıldığı etkinlikte, yerli ve yabancı şirketler arasında muhtelif sektörel görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu seneki etkinliğe özgü olarak turizm kuruluşlarının da katılım sağladığı konferans kapsamında, Türkiye’nin uluslararası arenada tanıtımına önemli bir katkı sağlanmış ve ülkemiz havacılığı için büyük önem taşıyan 2016 ICAO Konsey üyeliğine adaylığı çerçevesinde Türk sivil havacılığının mevcut potansiyeli ve pazar imkanları üye ülkelere tanıtılmıştır.

ICAO’nun bir sonraki Havacılık Müzakereleri toplantısının 2016 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde yapılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna Saygıyla duyurulur…