SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Avrupa’ya uçan havayollarımız denetimlerden başarıyla çıktı…

28 Ocak 2016
Türk uçaklarına Avrupa’da yapılan Hava Aracı Emniyet Denetimlerinde bulgu ortalaması 0.34’e kadar düştü. Ülkemizin bulgu ortalamasının düşürülmesine katkı sağlayan başarılı işletmelere SHGM tarafından teşekkür belgesi verildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), 28 Ocak 2015 tarihinde Hava Aracı Emniyet Denetimi (SAFA) Programı’na ilişkin bir değerlendirme toplantısı düzenledi. 2015 yılı SAFA rakamlarının değerlendirildiği ve 2016 hedeflerinin ele alındığı toplantıda, program kapsamında başarılı olan Hürkuş, ACT ve THY’ye teşekkür belgesi verildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından yürütülen SAFA programı kapsamında Türkiye’nin önemli bir başarıya imza attığını belirterek Avrupa ülkeleri bulgu ortalaması 0.55 iken bu rakamın ülkemizde 0.34’lere kadar düştüğünü kaydetti.

Avrupa’ya yaptıkları uçuşlarda gittikleri ülkelerin Sivil Havacılık otoriteleri tarafından tarafından denetlenen Türk havayolu işletmelerinin, bulgularının yıllar itibariyle düşüş göstermesinden ve nitekim Avrupa ortlamasından daha iyi bir seviyeye gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Bilal Ekşi, başarılı olan işletmelere teşekkür belgelerini takdim etti.

Denetlemelerdeki bulgu ortalaması 0.13 olan Hürkuş SAFA bulgu oranı en iyi işletme, 2014 yılında 0,80 olan bulgu ortalamasını 2015 yılında 0,27’ye düşüren ACT Havayolları en büyük performans kaydeden işletme ve Avrupa’da en fazla denetlenen ikinci havayolu olan THY ise ülkemizin SAFA ortalamasına en büyük katkı sağlayan işletme oldu.  Avrupa’da Ryanair  152 denetleme ile en çok denetlenen havayolu olurken, THY 151 denetleme ile ikinci, Easyjet 142 denetleme ile üçüncü sırada yer aldı. 


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.