SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

D-8 Ülkeleri, sivil havacılıkta işbirliği için Kapadokya’ya geliyor…

13 Mayıs 2016

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Toplantısı, 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Kapadokya/Nevşehir’de düzenlenecek. 

Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan Sivil Havacılık Otoritelerinin katılacağı D-8 Sivil Havacılık Çalışma Grubu Genel Müdürler ve Uzmanlar 10.Toplantısı, aynı zamanda üye ülkelerin sivil havacılık endüstrisi, sektör yönetici ve temsilcilerini de ağırlayacak.

D-8 ülkeleri arasında sivil havacılık alanındaki ilişkileri geliştirmek ve işbirliği imkanlarını genişletmeyi hedefleyen toplantıda, Hava Seyrüsefer ve Hava Trafik Yönetimi, Ticari Sorunlar, Havacılık Güvenliği, Havacılık Eğitimi gibi konular ele alınacak. Ayrıca, ülkeler arasındaki uçuş trafiğinin önündeki mevcut kısıtlamaları kaldırarak daha liberal düzenlemeleri hayata geçirmek üzere ülkeler arasında Çok Taraflı Hava Ulaştırma Anlaşmasının görüşülmesi ve havacılık teknolojilerinde yaşanan gelişmeler çerçevesinde Uzaktan Kumandalı Uçak Sistemleri(RPAS) ve İnsansız Hava Araçları’nın da masaya yatırılması planlanıyor.

Toplantı, üye devletler arasındaki işbirliğini geliştirmenin yanısına sektör kuruluşları açısından da önemli bir tanıtma ve diyalog zemini oluşturacak. Havacılık endüstrisi katılımcılarının sunum gerçekleştirme ve kendilerine tahsis edilen alanlarda tanıtım yapma imkanı bulacağı toplantının aynı zamanda sektör temsilcilerinin ikili ve çoklu görüşmeler aracılığıyla yeni işbirlikleri tesis edebileceği bir platform olması bekleniyor.

Türkiye’nin daha önce iki kez evsahipliği yaptığı D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Toplantısı’nın bu seneki adresinin Kapadokya olması, havacılık ve turizm gibi içiçe geçmiş iki sektörün eşgüdüm içinde hareket etmesi ve ülkemizin tanıtımına sağlayacağı katkı bakımından da önem taşıyor.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.