SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

HÜRKUŞ’un Tip Sertifikası Teslim Edildi…

21 Ağustos 2016
Türkiye’de üretilen ve uluslararası alanda sertifikalandırılan ilk Türk sivil imalatı olan HÜRKUŞ Eğitim Uçağı’na Tip Sertifikası, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Kazan Tesisleri'nde törenle teslim edildi.

HÜRKUŞ’un Tip Sertifikasını TUSAŞ’a teslim eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ASLAN, havayolu sektöründe önemli başarılar elde edildiğini ve sertifika töreninin bu açıdan büyük anlam taşıdığını kaydetti.

Türkiye'nin 2003'ten bu yana havacılık sektöründe dünyada 30. sıradan 10. sıraya yükseldiğini ve artık ülkemizin sivil uçağını kendi üretip sertifikalandırabildiği bir aşamaya geldiğini belirten Bakan Aslan, Atak helikopteri ve insansız hava araçlarının (İHA) üretiminde gösterilen başarının HÜRKUŞ ile taçlandığını ifade etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi de teslim töreninde yaptığı konuşmada, HÜRKUŞ’un tasarım, imalat ve üretim testlerinin yanısıra sertifikasyon testinden de geçerek TİP Sertifikası almaya hak kazandığını ve SHGM’nin ilk defa verdiği Tip Sertifikası ile HÜRKUŞ’un uçuş hürriyetine kavutuğun kaydetti.

Genel Müdür Ekşi, Türkiye'yi "imalatçı ülke" konumuna yükselten bu sertifika ile, TUSAŞ’ın bir uçağın ana tasarımcısı ve üreticisi olmak adına tüm aerodinamik, yapısal ve sistemsel tasarım, üretim kabiliyetini kazandığı ve bu kabiliyetin testlerle doğrulandığının tescil edildiğini söyledi. Bu sertifikanın aynı zamanda SHGM’nin böyle bir uçağı denetleyerek uygunluk verebilme kabiliyetine ulaştığının da bir göstergesi olduğunu belirten Genel Müdür Bilal Ekşi, kazanılan bu kabiliyetin bundan sonra çalışmalar için de güven verici olduğunu kaydetti.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.