SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türk Sivil Havacılık Akademisi Projesi kapsamında...

14 Mart 2017
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM)’nin AB destekli projesi Türk Sivil Havacılık Akademisi Teknik Yardım Projesi kapsamında 9 Mart 2017 tarihinde Özyeğin Üniversitesi’nde Havacılık Hukuku ve Uçuşa Elverişlilik Paneli düzenlendi.

Öğyeğin Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Çağlar Üçler, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve Proje Koordinatörü Gerhard Roos tarafından gerçekleştirilen Açılış konuşmaları ile başlayan panelde, projenin iletişim stratejisinin yanısıra eğitimcinin eğitimi stratejileri hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

Ev sahibi Özyeğin Üniveristesi’nden Yrd. Doç. Dr. Çağlar Üçler açılışta yaptığı konuşmada, havacılık sektöründe nitelikli personel ihtiyacının karşılanması bakımından projenin Türk Sivil Havacılığı için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ise konuşmasında, eğitimin havacılık alanındaki merkezi rolüne dikkat çekerek Türkiye’de havacılık sektöründe son yıllarda kaydedilen gelişmeyi yeni havalimanıyla birlikte taçlandıracak olan akademinin Türkiye'yi havacılık için uluslararası bir cazibe merkezi haline getireceğine inandığını belirtti.

Proje Koordinatörü Gerhard Roos ise, Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde en yüksek standartlarda eğitim vereceğini ve bu eğitimlerin sektörün emniyet ve güvenlik kapasitesini en üst düzeye taşıyacağını ifade ederek, akademinin gelecek yılın başından itibaren uluslararası sivil havacılık sektörünün hizmetine sunulacağını söyledi.

Panelin ikinci oturumunda ulusal, uluslararası ve uluslarüstü havacılık hukukunun Türk Sivil Havacılık Akademisi eğitimlerine üzerindeki etkileri ile bakım sertifikasyon uygulama ve süreçleri ele alındı.


Kamuoyuna Duyurulur.