SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye'nin uçuş ağına Semarkand da dahil oluyor...

11 Ağustos 2017
Türkiye ve  Özbekistan arasında  gerçekleştirilen sivil havacılık müzakerelerinde uçuş ağımıza Semarkand'ın eklenmesi konusunda mutabakat sağlandı.
 
Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 9 Ağustos 2017 tarihinde  yapılan müzakerelerde iki ülke arasındaki sivil havacılık ilişkileri, havayolu taşıyıcılarının uçuş noktaları ve frekans sayıları  ele alındı. Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ ve Özbekistan Sivil Havacılık Denetleme ve Kontrol Başkanı Tolib ULJAEV'un başkanlık ettiği heyetler arası görüşmede, mevcut Hava Ulaştırma Anlaşması operasyonel ve teknik işbirliği konularını da içerecek şekilde revize edilerek Mutabakat Zaptı imzalandı.  
 
İmzalanan Anlaşmaya göre; Türk-İslam tarihinin önemli kentlerinden Samarkand, Türk taşıyıcıları için yeni varış noktalarından biri olarak belirlendi.  Böylece İstanbul-Taşkent arasında kullanılan mevcut 7 frekansın yanı sıra yeni sefer noktası olarak belirlenen Semarkand'a Türk taşıyıcıların 2017-2018 kış döneminde karşılıklı bir sefer 2018 yılı yaz sezonunda karşılıklı iki sefer düzenlemesi hususu karara bağlandı.
 
Müzakerelerde ayrıca  Türk taşıyıcıları için  Seul, Hongkong ve Bişkek noktalarının öte nokta olması konusunda da mutabık kalındı.  
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.