SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Venezuela ile İkili Sivil Havacılık Anlaşması ve Mutabakat Zaptı imzalandı.

10 Ekim 2017
Türkiye-Venezuela Ortak İşbirliği Komisyonu (OIK) II. Toplantısı çerçevesinde, 06 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da İkili Havacılık Anlaşması ve Mutabakat zaptı imzalandı.
 
Venezuela ile Karakas’da 6 Eylül 2011’de parafe edilen Hava Ulaştırma Anlaşması, Venezuela heyetinin ülkemizi ziyareti kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro huzurunda imzalandı. Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve  Venezuela Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramon GORDILS tarafından imzalanan Anlaşmanın yanı sıra taraflar arasında bir de Mutabakat Zaptı imzalandı.
 
Söz konusu anlaşma iki ülke arasında haftada 7 frekans yolcu ve haftada 7 frekans kargo seferi düzenlenmesine imkân tanımaktadır. THY, hâlihazırda, İstanbul (IST) – Havana(HAV) - Karakas (CCS) - İstanbul (IST)  hattında 20 Aralık 2016 tarihinden bu yana haftada 3 frekans olarak seferlerine devam etmektedir.  Anlaşma ve Mutabakat Zaptının ilerleyen dönemlerde iki ülke arasındaki seferlerin artışına katkı sağlayacağı öngörülmektedir. 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.