SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM’den e-devlet ve otomasyon uygulamalarında büyük başarı…

9 Ocak 2018
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM)  sunduğu hizmetlere ilişkin 2017 yılında 10 ayrı e-devlet uygulamasını hayata geçirdi. 
 
Bürokrasinin azaltılması çalışmaları kapsamında zaman ve emek kaybının giderilmesi amacıyla SHGM, e-devlet sistemi üzerinden hizmet verdiği faaliyetlerine yenilerini ekledi.
2017 yılı içinde İnsansız Hava Araçları ile ilgili tüm iş ve işlemlerde e-devlet uygulamasına geçildi. Bu kapsamda İHA Pilotluk Yetkileri Sorgulama, Kayıtlı İHA Sorgulama, İHA Pilot Kayıt Başvurusu, İHA Satış Kaydı, İHA Uçuş İzni Talebi, İHA Üretim-İmalat Kaydı ve Satın Alınan İHA Kaydı Sorgulaması olmak üzere 7 başlıkta e-devlet sistemine geçildi. Geçtiğimiz yıl içinde ayrıca;  Pilot, Tarayıcı Personel, Dispeç, ATCO, ATSEP sınavlarını kapsayacak şekilde “SHGM Sınav Rezervasyonları Sistemi” ve “Elektronik Belge Yönetimi Evrak Doğrulama Sistemi”  ile ayrıca “Mania Sorgulama” olmak üzere üç alanda daha e-devlet uygulamasına başlandı.
 
Daha önceki yıllarda hayata geçirilen otomasyon sistemleriyle ile birlikte SHGM tarafından sunulan e-hizmetlerin sayısı 2017 yılsonu itibariyle 19’a yükseldi. Tescil işlemlerinden uçuş izinlerine, hava aracı takip sisteminden ruhsat başvurularına varıncaya değin havacılık sektörüne elektronik ve internet ortamında hizmet sunan SHGM,  2016-2017 döneminde 5 milyon 319 bin 500 TL da tasarruf sağlayarak kamu harcamalarının azaltılarak verimliliğin artırılmasına da önemli katkıda bulunmuştur.


 
Kamuoyuna Duyurulur.