SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

D-8 Genel Sekreteri SHGM’ye işbirliği ziyaretinde bulundu….

13 Şubat 2018
D-8 Genel Sekreteri Dato’ Ku Jaafar Ku Shaari, 6 Şubat 2018 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri KESİCİ tarafından kabul edilen D-8 Genel Sekreteri ile, İnsansız Hava Araçları, Havaaracı Emniyet Denetimleri(SAFA), ICAO Denetimleri, eğitimci değişimi, genel havacılık faaliyetleri, pilot istihdamı, hava aracı dizaynı ve hava aracı bakımı olmak üzere sivil havacılıkla ilgili pekçok konuda işbirliği imkanları görüşüldü.
 
Görüşme kapsamında, D-8 üye ülkelerine yönelik Nisan ayında ülkemizde SAFA Çalıştayı düzenlenmesi ve Mayıs’ın ikinci haftasında Kapadokya’da İHA Çalıştayı gerçekleştirilmesi konusunda mutabakata varıldı. Ayrıca üye ülkelerde Genel Havacılık faaliyetlerinin geliştirilmesi için gündeme getirilen destek ve işbirliği talebi çerçevesinde ülkemizin tecrübeleri doğrultusunda Eylül ayına kadar bir sualname hazırlanabileceği belirtildi.
 
Ziyarette ayrıca, D-8 ülkelerine yönelik ICAO denetimleri öncesinde ülkemizden uzman bir ekip gönderilerek denetimlere hazırlık yapılması, D – 8 Sekreteryası’nın uzman personel yetersizliği nedeniyle SHGM’den personel görevlendirilmesi, havaaracı bakımı konusunda Türkiye’nin yardımı konusundaki talepler dile getirildi.
 
Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin 2018’in ilk çeyreğinde eğitimlere başlamasının planladığı ifade edilen görüşmede, üye ülkelerdeki eğitim akademileri ile bir İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalanmasının bir sonraki D-8 Genel Müdürler Toplantısı’nın gündem maddesi olması konusunda da mutabık kalındı.
 
Kamuoyuna Duyurulur.