SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü’nden THK ve TEI’ye ödül…

6 Nisan 2018
"Dünya Havacı Kadınlar (WOAW) Haftası" dolayısı ile 5-11 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen etkinliklere Türkiye damgasını vurdu. Dünya genelinde düzenlenen her üç etkinlikten birine ev sahipliği yapan Türkiye en fazla etkinlik düzenleyen ilk ülke olurken,  THK ve TEI düzenlediği etkinliklerle ödüle layık görüldü.

Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü(iWOAW) tarafından, "Dünya Havacı Kadınlar (WOAW) Haftası" dolayısı ile dünya genelinde düzenlenen etkinliklere ilişkin yapılan değerlendirme sonuncunda, Türk Hava Kurumu(THK) ve TUSAŞ Motor Sanayi(TEI) tarafından düzenlenen programların ödül almaya hak kazandığı açıklandı.

Türkiye’nin “Dünya Havacı Kadınlar Haftası”nda düzenlediği etkinliklerdeki niceliksel üstünlüğün vurgulandığı iWOAW değerlendirme raporunda, bu yıl 61 bin üzerinde katılımcı ile 33 ülkede düzenlenen 179 etkinliğin 69 tanesinin Türkiye'de düzenlendiği belirtildi.  Dünya genelinde düzenlenen her 3 etkinlikten birisi Türkiye'de yapılırken, ikinci sırada yer alan ABD’de 28, Kanada’da 21, Fransa’da 9, Avustralya’da 6 etkinlik düzenlendi.

"Havaalanı, Kurum ve Kuruluş Ödülleri" kategorisinde "Dünyanın En Kadın Dostu Kurumu Ödülü"nü Türk Hava Kurumu kazanırken,  "İleri Uçur” Ödülleri" kategorisinde, uçuşsuz faaliyetlerde, “Dünyanın En Beğenilen Organizatörü Ödülü”nü ise TUSAŞ Motor Sanayi Genel Müdürü Mahmut AKŞİT almaya hak kazandı.

Ödüllerin, 30 Mayıs - 1 Haziran 2018 günlerinde Toulouse- Fransa’da düzenlenecek “Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü Toplumsal Cinsiyet Dengesi Sempozyumu” kapsamında yapılacak “İleri Uçur Ödüleri” töreni sırasında kazananlara sunulacağı bildirildi.

Kamuoyuna Duyurulur.