SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Avrupa havacılığının zirvesindeki uçuşumuz sürüyor…

13 Nisan 2018
ACI-EUROPE tarafından 13 Nisan 2018 tarihinde yayımlanan Avrupa Havalimanları Şubat ayı yolcu raporuna göre; Türkiye Avrupa Havacılığının zirvesindeki yerini korumaya devam ediyor.

ACI Raporuna göre Türkiye’deki havalimanlarında Şubat ayında yüzde 17,5’lik büyüme kaydedilirken, Avrupa genelindeki artış yüzde 6,5 düzeyinde kaldı.

Avrupa’da 241 havalimanı verilerini içeren rapora göre; yolcu sayısı bakımından Avrupa’daki en büyük 5 Havalimanın ortalama büyümesi yüzde 7,7 olurken, bu büyümeye en çok katkı sağlayan havalimanı yüzde 17,7’lik büyüme ile İstanbul Atatürk Havalimanı oldu. Birinci grupta yer alan havalimanları içerisinde ilk sırada yer alan Atatürk Havalimanı’ndan sonra en çok büyüme gösteren ikinci havalimanı da yine ülkemizden yüzde 15.5 büyüme ile Sabiha Gökçen Havalimanı oldu. İkinci grup içerisinde yer alan havalimanları arasında ise Ankara Esenboğa Havalimanı yüzde 38,6’lik artış ile birinci sırada yer aldı.

Ocak ayında bilindiği üzere,  Istanbul Atatürk yüzde 30.3 ile birinci, Sabiha Gökçen Havalimanı 25.3 büyüme ile ikinci ve Antalya Havalimanı yüzde 14.3 büyüme ile 25 milyondan fazla yolcu kapasitesine sahip 1. Grup havalimanları içinde en fazla büyüyen üç havalimanımız olmuştu. Ocak ayında yine 10-25 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanları içinde Esenboğa Havalimanı yüzde 47,8 ile birinci, İzmir Adnan Menderes Havalimanı yüzde 20,8 ile ikinci sırada yer almıştı.

Avrupa’nın en fazla yolcu kapasitesine sahip havalimanları içinde Ocak ayındaki rekor büyüme ile zirvede yer alan havaalanlarımızın Şubat ayında da aynı başarıyı sürdürmesi ile Türkiye, Avrupa havacılığındaki büyümeye en fazla katkı yapan ülke olarak zirvedeki yerini tescilledi.


Kamuoyuna Duyurulur.