SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM ve THY eğitim alanında işbirliği protokolü imzaladı…

30 Ağustos 2018
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM)’nün AB desteği ile hayata geçirilen projesi kapsamında Nisan ayında hizmete açılan Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin  Türk Hava Yollarının eğitim faaliyetlerinde kullanılabilmesi için SHGM ile THY arasında protokol imzalandı. 
 
Türk Sivil Havacılık Akademisi binasında 29 Ağustos 2018’de gerçekleştirilen toplantı sonrasında Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal EKŞİ tarafından imzalanan işbirliği protokolü ile THY’nin havacılık alanında vereceği eğitimlerin Akademi bünyesinde verilmesine imkan sağlandı. İmzalanan protokol ile belirlenen sınıf ve ofisler iki yıl süreyle THY’nin kullanımına tahsis edildi. 
 
İmza töreninde yaptığı konuşmada Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ, Akademi’nin Türk sivil havacılığının hizmetinde olduğunu ve THY ile yapılan protokol ile de bu konuda önemli bir adımın atıldığını kaydetti. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal EKŞİ de konuşmasında, özellikle İstanbul Yeni Havalimanında ihtiyaç duyulacak havacılık personelinin eğitimleri açısından bu merkezin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti. 
 
Hali hazırda SHGM’nin havacılık eğitimlerinin yanısıra yurtdışından gelen heyetlere eğitimlerin de düzenlendiği Akademi sınav merkezi olarak da kullanılmaya devam ediyor. Akademi’nin diğer havacılık işletmeleri ve kurumları ile imzalanan işbirliği protokolleri ile sivil havacılığın hizmetine sunulması hedefleniyor.  Ülkemizdeki sivil havacılık eğitimleri için önemli bir merkez haline gelmesi planlanan Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin ilerleyen süreçte bölgesel ve küresel ölçekte eğitimlere de ev sahipliği yapması amaçlanıyor. 
 
Kamuoyuna Duyurulur.