SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ile Tayland arasında Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı….

5 Eylül 2018
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Tayland Sivil Havacılık Otoritesi’ni  temsil eden heyetler arasında 5 Eylül 2018 tarihinde Bangkok'ta ikili Sivil Havacılık Müzakereleri gerçekleştirilmiştir.
 
Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ ve Tayland Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdürü Chula SUKMANOP Başkanlıklarındaki heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerde iki ülke arasında yeni Hava Ulaştırma Anlaşması'nın yapılması ile mevcut trafik haklarının artırılması hususları ele alınmıştır. 10 Kasım 1987 tarihinde imzalanmış olan ve günümüz ihtiyaçlarını karşılamayan mevcut Hava Ulaştırma Anlaşması'nın yerine geçecek anlaşmanın metni üzerinde müzakereler gerçekleştirilmiş ve toplantı sonucunda yeni Hava Ulaştırma Anlaşması parafe edilmiştir.
 
Trafik haklarıyla ilgili görüşmeler neticesinde imzalanan mutabakat zaptıyla ülkemizden Tayland'a yapılan tarifeli uçuşların sayısı 21 frekanstan 35 frekansa çıkarılmıştır. Mutabakat zaptına göre; yolcu uçuşları haftalık 28 frekans, kargo uçuşları haftalık 7 frekans olarak belirlenmiştir. İki ülke arasında varılan mutabakata göre Yeni Delhi noktası Türk taşıyıcıları için ara ve ileri nokta olarak belirlenmiş ve 5. trafik haklı kargo uçuşları yapılmasına imkan tanınmıştır.