SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Kabin Emniyeti ile ilgili 5. Çalıştay Düzenlendi….

17 Eylül 2018
Kabin Emniyet Grubu'nun 5. Çalıştayı, Türk Hava Yolları A.O’nın  ev sahipliğinde 12-14 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. 

Kabin ekibi, kabin emniyeti/güvenliği ve yolcu konularında çalışmalarda bulunmak, kabin ve yolcu emniyetini ulusal seviyede artırmak için ihtiyaç duyulan gerekliliklerin, rehber dokümanların ve uygulama faaliyetlerinin hazırlanması, geliştirilmesi ve güncellenmesi konularında faaliyet gösteren Kabin Emniyet Grubu üyeleri 5. kez bir araya geldi. 

SHGM Uçuş Operasyon Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda üçer aylık periyotlarla yılda dört defa toplanan Kabin Emniyet Grubu, bu çalıştayda, “SHT Kabin Yol Boyu Talimatı” ile “İnsan Kaçakçılığının Tanınması ve Müdahalesinde Kabin Ekibi Eğitimi Talimatı 3. Yolcu Emniyet Bilgilendirme Talimatı” konularını ele aldı.

Ülkemizde yolcu taşımacılığı yapmak üzere ruhsatlandırılmış havayolu işletmelerinde kabin emniyet uzmanı olarak görev yapan personelden oluşan Kabin Emniyet Grubu; uzman bir işbirliği ağı kurmak ve yürürlükte olan uygulama kurallarının sonuçlarının geri bildirimini sağlayarak gerekli görülen hususlarda tedbir almasını hedefliyor.


Kamuoyuna Duyurulur.