SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ile Brezilya, Uçuşa Elverişlilik Süreçlerini Karşılıklı Tanımaya Yönelik Anlaşma imzaladı…

19 Eylül 2018
ICAO Dünya Havacılık Forumu’nda Türkiye ve Brezilya arasında Uçuşa Elverişlilik  Süreçlerinde Karşılıklı tanıma ve sivil havacılıkta işbirliğinin geliştirilmesine yönelik Mutabakat Zaptı İmzalandı.
 
Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı(ICAO) tarafından 17-19 tarihleri arasında Brezilya’da düzenlenen Dünya Havacılık Forumu(IWAF/4) kapsamında Türkiye ve Brezilya sivil havacılık otoriteleri bir araya gelerek sivil havacılığın çeşitli konularında işbirliği içeren geniş kapsamlı bir anlaşmaya imza attı.
 
ANAC Başkanı José Rlcardo Pataro Botelho De Queiroz ve SHGM Genel Müdür Yardımcısı Can Erel tarafından imzalanan mutabakat zaptı ile, iki ülke uçuşa elverişlilik ilgili süreçleri karşılıklı tanıma ve ilgili otorite tarafından sertifikalandırılmış ürünlerin kabul onayını kolaylaştırma konularında anlaşma sağlandı.
 
Havacılık ürünlerinin başlangıç ve sürekli uçuşa elverişlilik süreçlerinde işbirliği ve karşılıklı yardımlaşmayı içeren anlaşma kapsamında aynı 

zamanda veri ve bilgilerin değişimi ve kullanımında işbirliği yapılarak, karşılıklı ziyaret ve düzenlenecek eğitimlerle meslek profesyonelleri, örgütlenme yapısı ve mevzuatı hakkında bilgi değişimi sağlanacak.  Bu çerçevede her iki ülkenin hava aracı üreticilerinde görev yapan sertifikasyon uzmanlarının katılacağı ve Brezilya hava aracı sertifikasyonunda elde edilen bilgi, deneyim ve alınan derslerin paylaşılacağı bir çalıştayın ilk ortak çalışma olarak 2019 yılı ilk çeyreğinde Türkiye’de düzenlenmesine karar verildi.
 
İmzalanan mutabakat zaptında ayrıca havacılık emniyeti konularında da işbirliğinin yanı sıra iletişim geliştirme hedefi de yer aldı.
 
IWAF/4’te İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtıldı…
 
“Havacılığın Gelişimi için Yatırım Teşviki” teması ile düzenlenen Dünya Havacılık Forumu’nda ICAO üyesi ülkelere İstanbul Yeni Havalimanı’nı tanıtımı da gerçekleştirildi.
 
İGA Genel Müdür Yardımcısı Melih MENGÜ tarafından “İstanbul Yeni Havalimanı” tanıtımı yapılarak, havacılık alt yapı yatırımlarında gördükleri  fırsatları ve zorluklar ile projenin yatırım süreci ve bu süreçte tarafların yaklaşımları değerlendirildi. Melih MENGÜ yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bu en önemli alt yapı projesinde sivil havacılık otoritesi SHGM, havaalanları idaresi DHMİ ve  Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu THY ile uyum içinde yürüttüklerini belirterek, 29 Ekim 2018 Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenecek açılış töreni ile işletmeye alınacak “İstanbul Yeni Havalimanı” başarısının tüm paydaşların uyum içinde çalışmasının bir sonucu olduğunu ifade etti.


Kamuoyuna Duyurulur