SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM ve THY, ICAO'nun Kabin Emniyet Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı...

9 Ekim 2018
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve ICAO Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü işbirliği kapsamında “Kaza ve Olaylarda Kabin Emniyet Unsurlarının İncelenmesi Konulu ICAO Kabin Emniyet Çalıştayı”, 4-5 Ekim tarihlerinde 35’i yabancı olmak üzere toplam 80 uzman katılımcı ile Türk Hava Yolları ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında THY A.O. Genel Müdürü Bilal Ekşi, 2017 yılının kaza kırım oranı açısından havacılık sektöründeki en emniyetli yılı olduğuna dikkat çekerek, bu başarının elde edilmesinde kabin ekiplerinin sergilediği proaktif yaklaşımların önemli rol oynadığını ve kaza ve olayların önlenmesine yönelik çalışmalarda önemli ilerleme kaydedildiğini vurguladı.

Kabin operasyonun daha emniyetli seviyelere getirilmesinde, ICAO ve ilgili Sivil Havacılık Otoriteleri bünyesinde çalışmalar yapan Kabin Emniyet Uzmanlarının yürüttüğü faaliyetlerin önemine dikkat çeken Ekşi,  çalıştayın,  kaza ve olayların etkin şekilde incelenmesine ve emniyet seviyesini arttırmaya katkı sağlayacağını dile getirerek, ICAO ve SHGM’ye teşekkür etti.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN ise konuşmasında,  SHGM’nin ICAO ile işbirliği içerisinde yaptığı çalışmaların ülkemiz adına kazanımlarına dikkat çekerek, kabin operasyonuna ilişkin mevzuatların uluslararası mevzuat ile eşgüdüm içerisinde yürütüldüğünü belirtti.  Havacılık  sektöründen konuyla ilgili  uzmanların yer aldığı Kabin Emniyet Grubu oluşturduklarını belirten Genel Müdür Yardımcısı Yalçın, yeni düzenlemelerin sektör tarafından uygulanmasını sağlamak  ve kabin operasyonunun daha emniyetli seviyeye getirilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Yalçın, düzenlenen çalıştayın uçak kaza araştırmalarında, hayatta kalma faktörleri dahil olmak üzere yaşanan olayların kabin emniyet yönlerini araştırmaya ve  katılımcılara  bilgi ve deneyim paylaşımı sayesinde yetkinlikler kazandıracağını ifade etti.

Açılış Konuşmalarının ardından SHGM Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın tarafından ICAO temsilcisine ve THY A.O.’na birer teşekkür belgesi takdim edildi.

İki gün süren çalıştay boyunca, kaza ve olayların kabin emniyeti yönünden incelenmesine ilişkin personel yetkinlikleri, mülakat teknikleri, kaza ve olay inceleme sonuçlarının analiz edilmesi ve raporlanması gibi konular ele alındı.