SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM heyeti, STM'yi ziyaret etti...

9 Ekim 2018
Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici başkanlığındaki SHGM heyeti, 4 Ekim 2018 tarihinde  STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'yi ziyaret etti.

STM Genel Müdürü Murat İkinci'yi makamında ziyaret ederek yeni görevinden dolayı kutlayan SHGM heyeti,  STM yöneticileri  ve uzmanlarının da katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. 

Sivil havacılık ile ilişkilendirilebilecek STM imkan ve kabiliyetlerinin tanıtıldığı toplantıda, SHGM ile STM arasındaki işbirliği olanakları değerlendirildi. 

SHGM Genel Müdür Yardımcısı Can Erel, ilgili daire başkanları ve uzmanların da yer aldığı  toplantıda, havacılık emniyeti ve havacılık güvenliği faaliyetlerinde sürdürülebilir bir etkinliğin doğru işbirliklerine olanak sağlayacak STM işbirliği fırsatları ele alındı.

Toplantıda, SHGM marifeti ile (hizmet ve mal) ürünlerde uluslararası pazar hedeflenerek, teknoloji demostrasyonu / prototip kabul edilebilecek, uygulamaların ulusal pazarda yapılması ve elde edilecek başarıya göre bu ön başarımla nihai ürünün uluslararası pazara çıkarılabilirliği konusu da değerlendirildi. Ayrıca, SHGM tarafından “Havacılık Güvenliği”nin bir üniversite enstitü / öğretim programı alanı haline getirilmesine yönelik çalışmalara yönelik işbirliği imkanlarının da ilk değerlendirmesi tamamlanış oldu. 

Toplantı sonrasında belirlenen işbirliği alanlarına yönelik bir  protokol imzalanması konusunda fikir birliğine varıldı. 


Kamuoyuna Duyurulur.