SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO koordinesinde ve Kenya’nın ev sahipliğine Nairobi’de düzenlenen ICAO...

12 Aralık 2018
ICAO koordinesinde ve Kenya’nın ev sahipliğine Nairobi’de düzenlenen ICAO 11.Sivil Havacılık Müzakereleri Konferansı (ICAN2018) devam ediyor.

70 ülkenin katılım sağladığı konferansta katılımcı ülkelerin gerçekleştirdikleri görüşmeler ile ikili hava ulaştırma ilişkilerini gözden geçirme ve güncelleme fırsatı bulduğu ICAN 2018 Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Konferansı devam ediyor.

Ülkemizi temsilen Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ Başkanlığında konferansa katılan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne, Türk Hava Yolu şirketleri yöneticileri ve ilgili uzmanlar eşlik ediyor.
5 gün sürecek olan Konferansın ilk iki gününde Türk Sivil Havacılık Heyetince Sri Lanka, İzlanda, Zambiya, Katar, Moğolistan, İran, Kamboçya, Etiyopya, Fas ve ev sahibi Kenya ile ikili sivil havacılık ilişkilerini görüşmek üzere müzakereler gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu görüşmeler neticesinde;
İzlanda ile Türkiye arasındaki parafe durumdaki Hava Ulaştırma Anlaşması imzalanırken,  ev sahibi Kenya ile gerçekleştirilen görüşmeler sonrası iki ülke arasındaki mevcut Hava Ulaştırma Anlaşmasını tadil eden protokol ev sahibi ülke Ulaştırma Bakanı James MACHARIA ve Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ tarafından imzalanmıştır.

Fas Heyeti ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde imzalanan metin uyarınca iki ülke arasındaki haftalık hava kargo operasyonlarının sayısı 14’e yükselirken, Türk Havayollarının Güney Doğu Asya’daki önemli destinasyonlarından Sri Lanka Heyeti ile gerçekleştirilen görüşmeler ve imzalanan mutabakat zaptı ile Hindistan’daki Bangalor, Delhi, Mumbai, Haydarabat, Chennai ve Karaçi noktaları Türk Taşıyıcılarının hava kargo operasyonları için 5. Trafik Haklı Öte Nokta olarak belirlenmiştir.

Zambiya ile ülkemiz heyeti arasında gerçekleşen toplantı ve varılan mutabakat ile ise Türk Taşıyıcıların Zambiya’ya dönük yolcu ve kargo operasyonlarında Darusselam, Harare ve Entebbe noktaları 5. Trafik Haklı Ara/Öte Nokta olarak belirlenmiş olup iki ülke arasında teknik işbirliği ve havacılık personelinin eğitimi konularındaki işbirliği için de görüş birliğine varılmıştır.

Görüşmelerde ayrıca Katar Heyeti ile de bir toplantı gerçekleştirilerek iki ülke arasındaki işbirliğine vurgu yapılarak mevcut ilişkiler üzerine görüşme yapılmıştır.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.