SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Sivil havacılıkta uluslararası alanda üniversitelerarası işbirliğinin temeli atıldı…

14 Aralık 2018
ICAO’nun Çin’in Shenzhen kentinde düzenlediği 2. Gelecek Nesil Havacılık Profesyonelleri (NGAP) Zirvesi öncesinde dünya genelinden 30 üniversitenin katılımı ile Üniversiteler Forumu düzenlendi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN’ın ile birlikte Kapadokya ve THK Üniversitelerinden Öğretim Üyelerinin katıldığı forumda, ülkemiz adına bir sunum gerçekleştirilerek son 15 yıllık dönemde sivil havacılık sektöründe yaşanan büyümenin beraberinde getirdiği yetişmiş insan kaynağının temini amacıyla hayata geçirilen çalışmalar paylaşıldı.  YÖK ve havacılık eğitimi veren üniversitelerimizle yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilerek,  Türkiye’nin SHGM ve üniversiteleri ile birlikte ICAO NGAP programının kurucuları arasında yer alma isteği dile getirildi.  Üniversitelerimiz adına THK Üniversitesi Temsilcisi Asst. Prof. Haydar Ateş tarafından da bir sunum gerçekleştirilerek üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
 

Zirvenin ikinci gününde de NGAP programı kapsamında aktif görev alması planlanan Uluslararası Havacılık ve Uzay Eğitim Kuruluşları Birliği çalışmalarına destek veren bir Deklarasyon Belgesi, düzenlenen törenle katılımcı Üniversiteler ile Sivil Havacılık Teşkilatları tarafından imzalandı.

Genel Müdürlüğümüz ile THK ve Kapadokya Üniversiteleri tarafından imzalanan belgenin yanısıra Eskişehir, Samsun, Maltepe ve Özyeğin Üniversiteleri adına imzalanmış olan Deklarasyon Formları da ICAO NGAP Ofisi tarafından kayıt altına alındı. Böylece Uluslararası Havacılık ve Uzay Eğitimi veren Üniversiteler Birliği’ne destek verdiğini teyit eden ülkemizden bu 6 üniversitenin ilgili deklarasyonu imzalaması ile uluslararası alanda üniversitelerarası işbirliği için önemli bir adım atılmış oldu.
 
IATA verilerine göre; 2035 yılında küresel düzeyde toplam yolcu taşımacılığında onuncu, iç hat yolcu taşımacılığında ise sekizinci büyük markete dönüşmesi öngörülen ülkemizin bu büyüme karşısında duyacağı insan kaynağının teminine katkı sağlaması bakımından NGAP programı önem arz ediyor. Aynı zamanda devlet, üniversite ve sektör işbirliğinin sağlanmasına konusunda da önemli bir işlev görmesi bekleniyor.
 
 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.