SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM, e-devlet ve otomasyon hizmet ağını genişletiyor…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından 2018 yılsonu itibariye e-devlet kapısı üzerinden verdiği hizmetlerin sayısı 14’e, Bilgi Yönetim Sistemi’ndeki hizmetlerinin sayısı ise 52’ye ulaştı.

Bürokrasinin azaltılması, zaman ve emek kaybının önlenmesi amacıyla e-devlet ve otomasyon çalışmaları kapsamında e-devlet üzerinden verilen 14 hizmetin yanısıra havacılık sektörüne sunulan 52 Adet Hizmet de SHGM Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden veriliyor.

“Pilot Lisans Teyit Belgesi” , “Havacılık Personeli Sağlık Sertifika, Muayene ve Rapor Durumu Sorgulama”, “Yönetici Personel (Form-4) Onay Bilgisi ve Belgesi Sorgulama”nın yanısıra “SHGM Sınavları Rezervasyon Sistemi” e-devlet kapısında sunulmaktadır. Ayrıca “Mânia Planı Bilgilendirme Raporu Verilmesi”, “Havacılık Güvenliği Eğitmen Sertifikasının Düzenlenmesi”, “Elektronik Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama” hizmetleri ve İHA ile ilgili 7 hizmet de e-devlet üzerinden veriliyor.

İHA ile ilgili olarak “İnsansız Hava Aracı Pilotluk Yetkileri Sorgulama”,  “Üzerime Kayıtlı İnsansız Hava Araçları Sorgulama”, “İHA Pilot Kayıt Başvurusu”, “İHA Satış Kaydı”, “İHA Uçuş İzni Talep Et”, “İHA Üretim - İthalat Kaydı”, “Satın Alınan İHA Kaydı” olmak üzere tüm süreçlerde e-devlet üzerinden işlem yapılabiliyor.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.