SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Sivil Havacılık Emniyet Yönetiminde Uçucu Sağlığı Sorumlularının Yeri ve İşbirliği Çalıştayı düzenlendi

5 Mart 2019
Antalya Bilim Üniversitesi(ABÜ)’nde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile 2-3 Mart 2019 tarihleri arasında Sivil Havacılık Emniyet Yönetiminde Uçucu ağlığı Sorumlularının Yeri ve  İşbirliği Çalıştayı düzenlendi.

ABÜ Praxis Havacılık ve Uzay Programları, Elba Havacılık Enstitüsü bünyesinde organize edilen Çalıştay’ın Açılış Konuşmaları, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, SHGM Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve Çalıştay Divan Başkanı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır tarafından gerçekleştirildi.
 
Ülkemizin önemli tecrübeye sahip saha ve tıp çalışanlarını bir araya getiren çalıştayın ilk gününde düzenlenen Genel Oturumda, uçucu sağlığı çalışanı olan hava-uzay hekimleri, uçuş tabipleri ve havacılık psikologlarının sektördeki yerleri masaya yatırılardı. Uçucu sağlığı çalışanlarının, havacılığın her noktasında ‘kritik görev’ koduyla yer almalarının sağlanması, istihdamlarının sistemleştirilmesi ve zorunlu hâle getirilmesi ve niteliklerinin emniyet yönetimi esasları altında arttırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Üç ayrı çalışma gurubu halinde üç gün boyunca devam eden toplantılarda, “Emniyet Yönetiminde uçucu sağlığı sorumlularının, sorumlulukları ve veri toplama/çalışma şekillerinin belirlenmesi, eğitim gereklilikleri ve Hava Uzay Hekimliği bilgi alanı ve uzmanlarının kullanımı ve sistemdeki yerleri”,  “Uçuş tabiplerinin görev tanımları, istihdam gereklilikleri ve istihdam yer ve şekillerinin belirlenmesi” ve “Uçuş psikologlarının görev tanımları, istihdam gereklilikleri ve istihdam yer ve şekillerinin belirlenmesi” konuları ele alındı.  Kapanış toplantısında, Çalışma Gruplarının ele aldığı konularla ilgili hazırladıkları toplantı sonuç raporları Çalıştay Divanı’na sunuldu.

 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.