SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdür Vekilimiz Sayın Bahri KESİCİ’nin 23 Nisan Mesajı…

23 Nisan 2019
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 99. Yıldönümü’nü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygu ve dileklerimle kutluyorum.

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözüyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  TBMM’nin açılışında milli egemenliğe dayalı yeni bir devletin temellerinin atıldığını tüm dünyaya duyurarak, devletimizin geleceğini yeni nesillere armağan etmiştir. 23 Nisan; istiklal mücadelemizin ardından millet iradesinin hayata geçirildiği tarihi bir dönüm noktası olmanın yanı sıra bağımsızlık ruhunun ve millet bilincinin çocuklarımıza ve yeni kuşaklara aktarıldığı bir mirastır.

Bir devletin geleceği, milli ve manevi değerlere sahip nesillerin yetişmesiyle mümkündür. Geleneğiyle, tarihiyle, kültürüyle bağı kopan her şey köksüzdür ve yok olmaya mahkûmdur. Kendi kültür unsurlarına yabancılaşmamış,  tarih şuuruna sahip yeni kuşaklar sayesinde ancak üstün bir medeniyet tasavvuru hedef olarak benimsenebilir.

Bu duygu ve düşüncelerle, devletimizin istikbalini ve yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi geleceğe güvenle taşıma temennisiyle milletimizin bayramını tebrik ediyorum.

Saygılarımla,


Bahri KESİCİ
Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili