SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO Havacılık Verisi ve Analizi Seminer’i İstanbul’da düzenlendi...

12 Temmuz 2019
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ICAO Havacılık Verisi ve Analizi Semineri, DHMİ’nin ev sahipliğinde 8-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında İstanbul’da dünya genelinden 35 ülke ve kuruluştan havacılık profesyonellerini bir araya getirdi.
 
ICAO’ya üye ülkelerin havacılık otoritelerinden ve sektör kuruluşlarından 100’ün üzerinde yönetici ve uzmanın katılımı ile gerçekleştirilen ICAO Havacılık Verisi ve Analizi Semineri’nin Açılışı Bakan Yardımcımız Dr. Ömer Fatih Sayan tarafından gerçekleştirildi. Uluslararası havacılık kuruluşları ve üye ülkeler arasında havacılık veri ve analizlerinin paylaşılması konusunda diyalogun güçlendirilmesi, havacılık faaliyetlerinde data kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen seminerde aynı zamanda üye ülkelerin havacılıktan sağlayacağı ekonomik ve sosyal faydaların optimize edilmesi için ICAO’nun data analizi konusunda önerdiği çözüm önerileri ve yöntemler ele alındı.
 
Bir hafta boyunca devam eden seminerde, 2018 yılında üye ülkelerin hava ulaşım faaliyetleri ve havayolu bağlantılarının küresel havacılık sistemi üzerindeki rolü, havalimanı işleticilerinin ve havayollarının finansal durum ve beklentileri, hava ulaşım bağlantılarının optimize edilmesi, IHA sistemlerinde data analizi, havalimanı kapasite sınırlamaları, hava trafiği sorunları, hava taşımacılığı bağlantıları üzerine örnek olay incelemesini gibi konularda katılımcılar tarafından sunumlar gerçekleştirilerek bilgi alışverişinde bulunuldu.
Seminer’in Kapanış Oturumuna katılarak bir konuşma yapan Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, bir hafta boyunca sivil havacılık için farklı bakış açılarından farklı paydaşların veri ihtiyaçlarını pratik ve sürdürülebilir bir şekilde nasıl ele alacağı konusunda fikirlerini paylaştığını belirterek havacılık verileri ve analizi konusunda ülkelerin işbirliği içinde olmasının önemine dikkat çekti.
 
Sivil havacılığın güvenli, emniyetli ve sürdürülebilir bir büyümesi için her türlü verinin önemli olduğunu vurgulayan Genel Müdür Vekili Bahri Kesici,  havacılığın tüm alanlarından ve araştırmacıların uluslararası, bölgesel ve ulusal temsilcileri bir araya getiren bu seminerin bu konudaki işbirliğini güçlendireceğine inandığını kaydetti.
 
Veriye dayalı bir havacılık stratejinin havacılığın gelişimi için ortak amaç ve hedeflerin gerçekleştirilmesi için büyük önem taşıdığını ifade eden Genel Müdür Vekili Kesici, ICAO’nun hava taşımacılığında fikir birliğine dayalı yaklaşımının üye ülkelere kendi ulusal ve bölgesel planlarını geliştirmelerinde yardımcı olacağını ve bu çerçevede düzenlenen seminer için ICAO temsilcilerine ve tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür etti.
 

Kamuoyuna Duyurulur.