SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ile Moğolistan Arasında Yeni Mutabakat Zaptı ile İstanbul ve Ulanbatur Arası Doğrudan Bağlanıyor

23 Eylül 2019
Ülkemiz ve Moğolistan Sivil Havacılık Makamlarını temsil eden heyetler arasında 19-20 Eylül 2019 tarihlerinde Ulanbator’da iki ülke arasındaki sivil havacılık ilişkilerini görüşmek ve geliştirmek amacı ile sivil havacılık müzakereleri gerçekleştirilmiştir.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri KESİCİ ve Moğolistan Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı Hava Ulaşım Politikaları Direktörü Dorjgotov MYAGMARSURE başkanlıklarında gerçekleştirilen görüşmelerde, havayolu taşıyıcılarımızın süregelen koltuk kısıtlaması taleplerine ilaveten teknik işbirliği konuları ele alınmıştır.
 
Toplantı sonrasında  imzalanan yeni  Mutabakat Zaptı ile halihazırda 500 koltuk olan kapasite 300 artışla 800 koltuğa çıkartılmış, ayrıca Bişkek üzerinden 5. Trafik haklı olarak icra edilmekte olan İstanbul – Ulanbatur seferlerinin doğrudan icra edilebilmesinin önü açılmıştır. Anlaşmada Bişkek 5.Trafik hakkı korunurken, bu yeni düzenleme ile büyük göve uçaklarla İstanbul-Ulanbatur arası haftalık 3 frekans direkt uçuş imkanı ile birlikte yolcu konforu önemli düzeyde artarken, uçuş süresi de yaklaşık 2 saat kısalmış olacaktır.
 
Bu anlaşma çerçevesinde sivil havacılık otoritelerinin her yıl biraraya gelerek mevcut pazar şartlarını değerlendirerek kapasitenin artırılması da dahil havacılık ilişkilerini görüşmeleri konusunda mutabık kalınmış, eğitim başta olmak üzere iki ülke arasında havacılık alanında her türlü işbirliği olanaklarının artırılmasına karar verilmiştir.
 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur