SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

146. Hava Ulaşımını Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) Toplantısı Antalya’da Düzenlendi

17 Aralık 2019
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 146. Hava Ulaşımını Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) Toplantısı,  12-13 Aralık 2019 tarihleri arasında  ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.
 
HANKOK Toplantısı’nda “ICAO 40. genel Kurulunda alınan kararlar hakkında sektörün bilgilendirilmesi, engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara verilen hizmetlerde yaşanan problemler, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) Ek-9 Kolaylıklar Regülasyonu kapsamında ülkemizde müşterek bir çalışma grubu  kurulması ve havaalanlarında yabani hayvan olaylarının incelenmesi konuları ele alındı.  
 
Hava Ulaşımını Kolaylaştırma Yönetmeliği (SHY-HUK) kapsamında düzenlenen toplantının açılış oturumu SHGM Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Kemal Yüksek’in konuşmasıyla başladı. HANKOK Toplantısının koordinatörlüğünü yürüten SHGM Havaalanları Dairesi Başkan V. Sertan Albuz’un toplantı gündemine ilişkin konulara dair katılımcılara bilgi verdiği açılış oturumunun ardından toplantının ilk oturumunda,  bir önceki toplantıda görüşülen gümrük mobil hizmeti, pasaport polisi ihtiyacı, havalimanı güvenliğinde siber saldırılar ve AHL’de  açık kalacak antrepoların maliyetlerinde iyileştirme yapılması gibi konularda gelinen son aşama değerlendirildi. ICAO’nun  Ek-9 Kolaylıklar Regülasyonu kapsamında Göç, Kargo, PRM, Sağlık alanlarında  yaptığı veya yapacağı çalışmalar hakkındaki ülke görüşünün de paylaşıldığı toplantıda,  ilgili kurum veya kuruluşlarla mutabakata varmak için müşterek bir çalışma grubu kurulması kararının alındı.  Toplantıda ayrıca SHGM Kuş Raporlama Modülü ve Kuş Çarpması ve Sonuçları konularında sunumlar yapıldı.
 
HANKOK Toplantısı’na SHGM Havaalanları ve Havacılık Güvenliği Daire Başkanları’nın yanısıra  YDA Dalaman Terminal İşletmesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adnan Menderes, Sabiha Gökçen, İstanbul ve Esenboğa Havalimanları Mülki İdare Amirleri,  HEAŞ, Sağlık Bakanlığı, A Grubu Yer Hizmetleri Kuruluşları, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü, ISG Terminal İşletmesi, Muhasebat Genel Müdürlüğü, IGA, Tarım ve Orman Bakanlığı, THY, IC Içtaş Zafer Havalimanı Terminal İşletmecisi, TÖSHİD, Sunekspres, Pegasus Havayollarının ve A grubu yer hizmeti şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile teknik ve uzman personel katıldı.
 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.