SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türk Sivil Havacılık Akademisi İlk Eğitim Dönemini Başarıyla Tamamladı

26 Aralık 2019
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün sivil havacılık sektörünün nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanması amacıyla İstanbul’da hizmete açtığı Türk Sivil Havacılık Akademisi (TSHA), ilk eğitim dönemini başarıyla tamamladı.
 
Geçtiğimiz yıl hizmete açılan TSHA, kurumsal yapılanmasını tamamladıktan sonra mevzuat çalışmaları, eğitim verilecek alanların tespiti, müfredat oluşturulması ve eğitmenlerin belirlenmesi gibi süreçlerin ardından, Aralık 2019 itibariyle kendi eğitmenleriyle birlikte kendi tasarımı olan eğitimlere başladı. TSHA’da Aralık ayı boyunca havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda 7 farklı başlıkta düzenlenen eğitimlere hem SHGM hem de sivil havacılık sektörünün diğer paydaşlarında görev yapan toplam 200’e yakın personel katıldı.
 
Bahse konu eğitim programı kapsamında; 2-3 Aralık tarihlerinde Ali Osman YAMAN tarafından   gerçekleştirilen EASA AIR OPS Eğitimine 34 kişi, Çetin BALCI tarafından 4-5 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen EASA PART-145 Eğitimine 18 kişi, Yaşar KESKİK tarafından 9-10 Aralık tarihlerinde verilen EASA PART-M Eğitimine 16 kişi, Ahmet İhsan HEPKUL tarafından 11-12 Aralık tarihlerinde verilen EASA PART 66-147 Eğitimine 6 kişi,  M. Samet SAYIM tarafından 16-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi Mevzuatı, Gereklilikler ve SHGM İHA Kayıt Sistemi Eğitimine 16 kişi, H. Anıl ÖZTEKİN tarafından 18-19 Aralık tarihlerinde düzenlenen Uyumluluk İzleme Yönetimi Eğitimine 28 kişi ve Erdal YEŞİLBAŞ tarafından 23-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Emniyet Yönetim Sistemi (SMS) Eğitimi’ne ise 56 kişi katıldı.

Eğitimlere Sun Express Havacılık, Pegasus Hava Taşımacılığı, MNG Havayolları ve Taşımacılık, ULS Hava Yolları Kargo Taşımacılık, Tailwind Havayolları ve Corendon Havayolları gibi ülkemizin önemli havayolu kuruluşları başta olmak üzere çeşitli havayolu şirketlerinden;  ERAH Havacılık Akademisi, AYJET Uçuş Okulu, Atlantik Uçuş Okulu gibi çeşitli uçuş okullarından, TGS gibi yer hizmetleri kuruluşlarından, çeşitli İHA şirketlerinden ve üniversitelerden çok sayıda personel ve akademisyen katılım sağlamakla birlikte kendilerini eğitim verilen alanlarda geliştirmek isteyen bireysel katılımcılar da eğitimlere katılım sağlamıştır.
 
Söz konusu eğitimler sonunda yapılan sınavlarda başarı sağlayanlar sertifika almaya hak kazandı.  Eğitim döneminin 25 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen kapanış töreninde TSHA Müdürü Erdal YEŞİLBAŞ tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi. 

2019 yılında ilk eğitim dönemini başarıyla tamamlayan TSHA’da, 2020 yılı kapsamında eğitimlerin çeşitlendirilmesi ve farklı uzmanlık alanlarında yeni eğitimlerin açılması amacıyla çalışmalar devam ediyor.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…